Als Europeaan is het natuurlijk logisch dat je veel van je vakanties in Europa doorbrengt. Daar is ook niets mis mee, want er is veel te zien en veel te beleven. Europa kent immers vele landen met elk een eigen cultuur. Daarnaast heb je verschillende landen die aan de middellandse zee grenzen en het is in die regio tijdens de zomerperiode altijd fijn vertoeven. En als je even geen zin hebt in zon, zee en strand, dan kun je altijd naar Scandinavië. Daar vind je immers de meest schitterende natuur en je kunt er prima bergen beklimmen en genieten van de vele verschillende dieren die je in de natuur tegen kunt komen. Maar het kan zijn dat je het op den duur allemaal wel gezien hebt. Op dat moment is het tijd om eens te kijken wat er buiten Europa zoal te doen is. Als je bijvoorbeeld kiest voor één van de Ecuador reizen, dan weet je niet wat je overkomt. Het land heeft niets te maken met wat je in Europa gewend bent. Als je denkt dat je alles al gezien hebt, dan zal je in Ecuador al snel leren dat dat zeker niet het geval is. Ecuador reizen hebben veel te bieden. Op een relatief klein oppervlak kom je namelijk in aanraking met veel verschillende natuurgebieden. Van overwoekerende regenwouden tot de enorme rotspartijen van de Andes. Verder heb je natuurlijk het welbekende Mangrovewoud en de zogenaamde “Laan der vulkanen”. Er is dus zeker genoeg te zien als je kiest voor één van de Ecuador reizen. Mocht je één van de Ecuador reizen willen boeken, dan kun je terecht op atacama.be. Allereerst kun je op deze site alvast wat meer lezen over het land Ecuador. Vervolgens kun je ook meteen kijken wat het reisaanbod is. Er zijn in ieder geval verschillende mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een individuele rondreis. Je kunt dan vrij vlot het leeuwendeel van het land bekijken. Omdat het een relatief klein land is, zal je niet uren lang in de auto moeten blijven zitten. Dat maakt de reis door Ecuador wel zo prettig. Vaak zie je dat je lange tijden in de auto zit als je van locatie naar locatie reist. Eenmaal op de bestemming krijg je dan een half uurtje om rond te kijken en foto’s te maken en vervolgens moet je weer terug de auto in. Tijdens de Ecuador reizen is dat zeker niet het geval. Je brengt dan ook meer tijd buiten de auto door dan in de auto.

Door Ecuador reizen met een groep

Naast individuele Ecuador reizen, kun je ook kiezen voor een groepsreis door Ecuador. Het voordeel van een groepsreis door Ecuador is natuurlijk dat je je ervaringen direct kunt delen met andere mensen. Het is in ieder geval een stuk gezelliger. Dus als je juist alleen wilt zijn en op zoek bent naar reflectie, dan kies je voor een individuele reis. Maar als je op zoek bent naar gezelligheid, het kunnen delen van je ervaringen en de geborgenheid van een groep, dan is een groepsreis natuurlijk de ideale optie. Beide opties zijn mogelijk als je één van de Ecuador reizen boekt via atacama.

De mooiste bezienswaardigheden in Ecuador

Als je naar Ecuador reist, dan zijn er een aantal bezienswaardigheden waar je eigenlijk niet om heen kunt. In principe is alles in het land het bekijken waard, maar sommige dingen steken met kop en schouders boven de rest uit. In het geval van Ecuador heb je te maken met:

  • Een ongezien wildlife spektakel
  • Schitterende (actieve) vulkanen
  • Het Amazonewoud