Heb jij last van de bedwants? Dan zoek je natuurlijk iemand die bedwantsen bestrijden kan! Sommige soorten ongedierte zijn heel groot en deze zie je dan ook niet zomaar over het hoofd. Bij de bedwants ligt dat wel even anders. Deze diertjes zijn heel erg klein en zie je vaak niet zomaar eventjes zitten. Ondanks het feit dat ze zo klein zijn, kunnen ze toch voor erg veel overlast zorgen en dat is de reden dat je nooit te licht moet denken over bedwantsen bestrijden. Dit ongedierte houdt zich namelijk, zoals hun naam al aangeeft, met voorkeur op in bedden. Maar ook andere meubels met een zachte bekleding kunnen aan hen te prooi vallen. Ze nestelen zich bijvoorbeeld heerlijk in je bed en als je licht te slapen, dan komen zij tevoorschijn. Ze bijten, omdat ze bloed nodig hebben om te overleven. Bij jou zorgt dit voor vervelende rode bultjes die erg kunnen jeuken. Dit is natuurlijk behoorlijk onaangenaam en je krijgt er dan waarschijnlijk ook het liefst zo weinig mogelijk mee te maken. Nu kun je zelf gelukkig al aardig wat doen om te voorkomen dat je last krijgt van deze beestjes, maar heb je ze eenmaal in huis, dan is bedwantsen bestrijden de beste optie die je hebt!

Preventie en bedwantsen bestrijden

Heb je eenmaal één van deze wantsen in je huis zitten, dan krijg je al snel last van een plaag. Ze kunnen zich namelijk heel snel voortplanten. Je wilt natuurlijk het liefst voorkomen dat je aan de slag moet met bedwantsen bestrijden, dus is het verstandig om preventieve maatregelen te nemen. Wat kun je nu doen?

  • je bed niet meteen opmaken na het slapen, maar het beddengoed even laten luchten – dit ongedierte houdt namelijk van een vochtige omgeving
  • als je naar een hotel gaat, het bed goed controleren voordat je er spullen oplegt – zo voorkom je dat je de diertjes overal in krijgt en zo mee naar huis neemt
  • beddengoed regelmatig op 60 graden wassen

Als je dus voldoende voorzorgsmaatregelen neemt, kan het zijn dat jij je nooit in je leven bezig hoeft te houden met bedwantsen bestrijden. Dat is natuurlijk prettig, want het is niet iets waar je veel plezier aan zult beleven. De preventieve stappen zijn bovendien gemakkelijk uit te voeren, dus het is ook niet iets wat je veel tijd en geld zal kosten. Toch ontkom je soms niet aan bedwantsen bestrijden.

Hulp bij bestrijding

Voor grote instellingen is regelmatig bedwantsen bestrijden bijvoorbeeld gewoon echt noodzakelijk. Er komen hier zoveel mensen, dat de kans groot is dat er altijd wel iemand is die een van deze beestjes met zich meeneemt. En zoals gezegd, van één naar een plaag is maar een kleine stap. Voor hotels geldt natuurlijk helemaal dat bestrijding van belang is, aangezien zij echt de ideale omgeving voor dit ongedierte vormen. Kun je nu zelf aan de slag gaan met bedwantsen bestrijden? Het beste laat je dit over aan een gespecialiseerd persoon. Deze beschikt over de juiste middelen hiervoor en heeft hier veel ervaring mee, waardoor de klus snel en effectief geklaard kan worden. Zoek jij een specialist op dit gebied bij jou in de buurt? Neem dan gewoon even contact op met Beestjes Kwijt. Zij hebben contacten met ongediertebestrijders door het hele land en kunnen deze snel naar jou toe sturen. Je hoeft dus alleen maar hen een bericht te sturen via hun site of even met hen te bellen en zij zorgen ervoor dat het verder geregeld wordt. Bedwantsen bestrijden? Neem dan dus gewoon contact op met de mensen van Beestjes Kwijt!