Steviaproducts - Stevia poederSteeds meer mensen stoppen met het gebruik van suiker, Stevia poeder kan dan een goed alternatief zijn. Er zijn verschillende redenen waarom mensen minder suiker gaan eten. In de eerste plaats kan het natuurlijk zo zijn dat u graag wat af zou willen vallen, dan is het zeker aan te raden om minder van deze stof binnen te krijgen. Veel mensen zijn vooral bang voor vetten, maar suikers zijn natuurlijk net zo erg, ook hier komt u van aan. Als u af wilt vallen, maar toch niet helemaal zonder zoetigheid kunt, dan is het dus zeker aan te raden om Stevia poeder te gaan gebruiken in bijvoorbeeld uw kopje koffie of in de baksels die u maakt. Diabetes is een andere belangrijke reden om te kiezen voor een suikervrij dieet. Dan zijn suikers immers helemaal funest voor uw gezondheid. In het verleden betekende dat dat u ook meteen helemaal niets zoets mocht eten, maar door over te schakelen op gebruik van Stevia poeder kunt u toch af en toe nog van iets zoets genieten. Voor echte zoetekauwen is dat natuurlijk wel zo prettig, voor hen is het vaak erg lastig om bijvoorbeeld koffie of thee zonder een zoetstof te drinken. Dat er dan een natuurlijk en gezond alternatief voor handen is dat uw bloedsuikerspiegel niet beïnvloedt is wel zo prettig. Ook is Stevia poeder een goed alternatief voor mensen die graag van hun suikerverslaving af willen komen. Het wordt steeds duidelijker dat dit echt een verslavende stof is, begint u eenmaal iets te eten waar het in zit, dan blijft u vaak maar snoepen en snaaien. En dat is natuurlijk weer niet goed voor de lijn, maar ook gewoon niet voor uw gezondheid. Als u er dan voor kiest om bijvoorbeeld zelf dingen te bakken met Stevia poeder of dit in uw warme drankjes gebruikt, dan kunt u toch zoetigheid blijven eten, ook als u van uw suikerverslaving af wilt komen.

Verschillende soorten Stevia poeder

Wat veel mensen zich niet realiseren, is dat er veel verschil bestaat op het gebied van Stevia poeder. Lang niet alle merken verkopen een zuiver product en dat wilt u natuurlijk het liefst wel. Waarom zou u immers voor een onzuivere variant kiezen als er ook volkomen natuurlijke poeders bestaan? De natuur heeft wat dat betreft echt alles te bieden wat wij nodig hebben, dus ook zoetstoffen die niet ongezond zijn. Wilt u een Stevia poeder dat zo natuurlijk mogelijk is, kies dan voor de producten van het merk Steviala. Deze zijn namelijk volkomen natuurlijk en er zijn geen kunstmatige stoffen aan toegevoegd. Waaraan kunt u nu herkennen of een product dat gemaakt is van Stevia zo puur mogelijk is? In de eerste plaats moet u opletten hoe hoog het gehalte steviolglycosiden is. Hoe hoger dit is, hoe beter. Stevia poeder van Steviala bevat bij alleen maar stevioglycosiden, wat betekent dat het dus een zeer puur product is. Een ander punt om op te letten is of er geen maltodextrine aan het Stevia poeder is toegevoegd. Uiteraard is dat bij dit merk niet het geval, maar bij andere merken wil dit nog wel eens voorkomen. Het probleem met maltodextrine is niet alleen dat u dan niet over een puur product beschikt, maar ook dat dit veel koolhydraten bevat en dus niet geschikt is voor diabetici en mensen die aan de lijn willen doen. Als u er zeker van wilt zijn dat u een goed product koopt, dat is het Stevia poeder van Steviala dus een uitstekende keus. Hiermee betekent u er van verzekerd dat u iets koopt wat zo puur mogelijk is en wat van een hoge kwaliteit is.

Voor warm en koud

Het fijne van het Stevia poeder van dit merk is ook dat u het zowel in warme als in koude gerechten kunt gebruiken. Zo kunt u er bijvoorbeeld heel goed uw toetje mee zoeten, door eenvoudig een beetje over bijvoorbeeld uw yoghurt te strooien. Maar ook kunt u het gebruiken in koffie of thee of zelfs in taarten, koekjes of cake die u wilt bakken. Zij hebben namelijk varianten te koop die verhit kunnen worden tot 200 graden Celsius en toch een goede kwaliteit en smaak blijven behouden. Dat maakt hun Stevia poeder dus ook tot een uitstekende keus. Hun Stevia poeder is te krijgen in drie verschillende varianten, namelijk:

  • Stevia SWEET poeder
  • Stevia STAR poeder
  • Stevia PLUS zoet poeder

Wat is nu het verschil tussen deze drie soorten? Het grootste verschil zit in de zoetheid ervan. De STAR variant is het zoetst, deze is maar liefst 470 keer zoeter dan suiker. Bij PLUS en SWEET is dit verschil minder groot, maar ook deze hebben een sterkere zoetkracht. Dit is belangrijk om rekening mee te houden als u het gebruikt, want voordat u het weet maakt u uw drinken of eten veel te zoet. Afgezien van het verschil in zoetkracht, zijn er eigenlijk vooral overeenkomsten te vinden. Zo is het Stevia poeder in alle varianten geschikt voor diabetici en is het goed voor de lijn. Daarnaast zijn ze ook allemaal te gebruiken bij warme gerechten, ze kunnen allemaal tot 200 graden verwarmd worden. En uiteraard zijn ze allemaal zo puur mogelijk, ze zijn zoveel mogelijk puur natuur en daardoor dus ook gezond. Wilt u graag minder suiker eten of moet u dit vanwege uw gezondheid, dan is het Stevia poeder van Steviala dus absoluut een uitstekend alternatief!