xplorethenorth - Lapland reizenNaar Lapland reizen iets wat bij sommige mensen al jaren op het lijstje staat of wat zij al vele malen gedaan hebben. Zij genieten van de landschappen in dit gebied, van de leegte en de rust die zij daar ervaren. De rendieren die daar vrij rondlopen, de dichte bossen in het zuiden van Lapland en de schaarse begroeiing hoe verder er naar het noorden gereisd wordt. Voor anderen is het een bestemming die niet meteen in hun opkomt. Zij zien naar Lapland reizen niet meteen als hun ideale bestemming, bijvoorbeeld omdat zij graag tijdens hun vakantie kiezen voor zon, zee en strand. Of omdat zij houden van veel mensen om zich heen, van uitgaan of van het rollen van de ene activiteit in de andere. Zij menen dat zij dit soort zaken niet in het noordelijkste deel van Europa kunnen vinden. Dat is voor een deel ook waar, het is er op de meeste plekken immers niet heel druk en zon, zee, strand is wel mogelijk, maar mooi weer is natuurlijk niet gegarandeerd. Maar kies je voor een verblijf in een stad, dan ben je natuurlijk gewoon onder de mensen en kun je zoveel uitgaan als je wilt. Met andere woorden, naar Lapland reizen is voor ieder vakantietype zeker een optie.

Lapland reizen in zomer of winter

Hierboven gingen we er een beetje vanuit dat je in de zomer op vakantie wilt gaan, maar je kunt natuurlijk ook prima in de winter naar Lapland reizen. Sterker nog, dit is zelfs een ideale bestemming als je van wintersport houdt! Het voordeel van een reis naar Noord-Europa, is dat er gegarandeerd sneeuw zal liggen. Waar je bij een vakantie naar Oostenrijk, Zwitserland of Frankrijk altijd maar af moet wachten of er wel genoeg sneeuwbuien zullen zijn om voor een flinke laag te zorgen, heb je deze twijfel zeker niet als je ervoor kiest om naar het noorden van Lapland te reizen. Doordat dit deel boven de poolcirkel ligt, kun je er echt zeker van zijn van een flink pak sneeuw. Een klein minpuntje is dat er weinig hoge bergen te vinden zijn, maar dat betekent niet dat je er niet kunt genieten van skipistes. En daarnaast biedt deze omgeving nog zo veel meer mogelijkheden met betrekking tot wintersport. Ga je in de winter naar Lapland reizen, dan kun je kiezen voor bijvoorbeeld langlauftrektochten of voor ritjes met een sneeuwscooter. Je kunt zelfs speciale sneeuwsafari’s maken! Zowel in de winter als in de zomer valt er genoeg te ontdekken en te genieten!

Ga het noorderlicht achterna!

Klinkt dit jou allemaal ook aantrekkelijk in de oren? Reis dan het noorderlicht achterna! Want ook dat kun je natuurlijk ervaren tijdens een van je Lapland reizen, het mogen aanschouwen van het wonderlijke noorderlicht. Dit is een ervaring die je niet snel weer zult vergeten, het is echt een prachtig schouwspel dat de natuur je zomaar biedt. Kies je voor Lapland reizen, dan kies je dus voor:

  • voldoende vertier in de grote plaatsen
  • rust en ruimte in de natuur
  • sneeuwzekerheid in de winter
  • mogelijkheid tot het zien van het prachtige noorderlicht

Ben jij zo enthousiast dat jij graag ook naar het noorden wilt gaan reizen? Dan kun je natuurlijk gewoon in de auto stappen en op goed geluk heengaan, maar je kunt ook een reis boeken via Xplore the North. Zij hebben de leukste plekjes in Lapland uitgezocht en bieden daar de mooiste reizen voor. Kies je voor een van hun reisprogramma’s, dan kun je er zeker van zijn dat je een onvergetelijke reiservaring zult hebben. Xplore the North is dé reisorganisatie voor iedereen die naar Lapland reizen wil.